GGD Nederland
Jaar: 2021

Online strategie, UX design, UI design, Visuele identiteit, animatie

Stel al je vragen op jongerenwebsite jouwggd.nl

‘Geen vraag te gek’ was het uitgangspunt dat Zeppa gebruikte voor de restyling van jouwggd.nl van GGD Nederland. We wilden het jongeren zo makkelijk mogelijk maken om vragen te stellen over én betrouwbare antwoorden te vinden op vragen over hun lichaam, gevoelens of dingen waar ze thuis liever niet over praten.

UX-design dat aansluit bij de doelgroep 

GGD Nederland was op zoek naar een moderne, mobiele website, waarop jongeren intuïtief hun weg kunnen vinden. Veel vragen worden in Google gesteld. Jongeren belanden dan vaak direct op een subpagina (landingspagina) van jouwggd.nl. Daar vinden ze vaak direct het antwoord op hun vragen, en kunnen ze doorklikken naar meer informatie.

Privacy en regio content

Jouwggd.nl biedt de mogelijkheid om 100% anoniem je vraag te kunnen stellen. Er worden bewust geen cookies geplaatst. Maar omdat alle regionale GGDs aanvullende content aanbieden, moest de mogelijkheid bestaan om je locatie door te geven. Door hier steeds heel duidelijk over te communiceren, bestaat binnen jouwggd.nl de mogelijkheid om beide opties open te houden. 

De vraag centraal

‘Geen vraag te gek’ is het motto van jouwggd.nl. We besloten om dit motto centraal in het ontwerp te plaatsen. Het stellen van een vraag is supermakkelijk. Er worden direct suggesties voor antwoorden gegeven en je kunt eenvoudig verder zoeken. Wil je meer weten, dan bestaat er de mogelijkheid om met een professional te chatten.

Heldere en herkenbare look & feel

Een helder kleurenpalet zorgt voor onderscheid tussen de acht thema’s van de website. De heldere kleuren zorgen samen met de sprekende fotografie voor een persoonlijke look&feel van de website.