Handmade

Een tentoonstelling over de makers achter jouw mode

Handmade is een reizende tentoonstelling, gericht op jongeren, die Zeppa ontwikkelde voor Schone Kleren Campagne (SKC). Met deze tentoonstelling wil SKC een brug slaan tussen Nederlandse jongeren en de jonge makers die hun kleding in elkaar zetten.

Diensten: Strategie, Concept bewerking, Projectmanagement, Art direction, Grafisch ontwerp, Infographics, Sociale media
Lees meer Lees minder

7 Jonge makers uit Bangladesh en Indonesië vertellen in korte video’s over hun levens binnen en buiten de fabriek. Deze verhalen vormen de rode draad door de tentoonstelling.

Daarnaast zijn er 5 interactieve installaties waarin je meer leert over de macht van de kledingindustrie. Zo is er een interactieve wereldkaart waarin de macht van de kledingindustrie wordt uitgelegd. Er is een Fold-a-T-shirt-challenge waarbij je kunt proberen net zoveel T-shirts te vouwen als een maker in de fabriek. En leer je via een interactieve vloerquiz wat een vakbond is en hoe ze je kunnen helpen. Als rustpunt is er een borduurtafel waaraan je ervaringen met elkaar kunt delen.

Aan het eind van de tentoonstelling wordt je gevraagd om een petitie te tekenen voor het betalen van leefbaar loon aan de makers. Ook zijn er tips hoe je zelf kunt bijdragen aan een eerlijke kledingindustrie.

De tentoonstelling was te zien op het ROC Flevoland in Lelystad, De Oosterkerk in Amsterdam en op het Spui in Den Haag

Er werd niet gesugarcoat tijdens de tentoonstelling en dat vond ik heel goed. En ik vond het natuurlijk heel leuk dat de studenten die zoiets hebben van het zal allemaal wel, dat die er ook mee geconfronteerd werden.

- Marjolein Sijtsma, student Maatschappelijke Zorg aan het ROC Flevoland in Lelystad

Onze tentoonstelling Handmade is niet alleen prachtig om te zien, het geeft ook op een écht interactieve manier veel informatie door over de makers van onze kleding. Hoewel het op sommige vlakken een zwaar thema is, heeft Zeppa ons geholpen het op een duidelijke manier vorm te geven. We zijn ontzettend tevreden met het mooie resultaat!

- Carson Wind, Communicatie & Campagne Coördinator SKC

Client

Schone Kleren Campagne (SKC)

Diensten Strategie, Concept bewerking, Projectmanagement, Art direction, Grafisch ontwerp, Infographics, Sociale media

Tentoonstellingsontwerp

La Bolleur

Video's

Toon de Zoeten

Tekst

Loren Snel

Borduurconcept

De Feministische Handwerkpartij

Gerelateerd

Op de hoogte blijven van ons werk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven